Gamlestaden – En stadsdel med ett levande näringsliv

Aug 2019 | Boendemiljö Featured Stadsdelen

Cykelaffären är en klassisk butik på Artillerigatan i Gamlestaden. Här har Gamlestadsbor och andra fixat sina cyklar och köpt reservdelar i många år. På bilden diskuterar Joan, som driver butiken, med Anette Fogelqvist.

I en levande stadsdel som det är bra att bo och arbeta i finns många bra butiker och restauranger i gatuplan. I Gamlestaden behöver många näringsidkare hjälp med hur de ska driva sin verksamhet och hur det ska se ut i skyltfönstrena och inne i butikerna. Det handlar om att butiker, caféer och restauranger ska bli attraktiva för fler kunder. Verksamheterna i gatuplan är också viktiga för en trygg och vacker stadsdel.

Sedan januari 2019 har Anette Fogelqvist och Mariah Ben Salem Dynehäll i uppdrag att söka upp och coacha butiker och restauranger i Gamlestaden, hjälpa dem att lyfta sina verksamheter. Anette och Mariah kommer från Drivhuset, som till vardags håller hus i YESBOX Entreprenörskvartetet i Gamlestadens fabriker.

– Marknadsföring, bemanning och uteserverings-regler kommer upp. Liksom att lösa krångel med kassasystemet eller se till att det går att betala med Swish. Mötet är viktigt, att lyssna och stötta. Det kan vara ensamt att driva företag, och vi ser till att skapa nätverk och sammanhang som att ingå i, berättar Anette Fogelqvist.

– En tanke som går igen är att fler kunder ska hitta och få upp ögonen för stadsdelens unika utbud, vilja handla, äta och fika här. Då fortsätter vi att bygga ett attraktivt och levande Gamlestaden, fortsätter Anette.

Den lokala handlaren och företagaren kan bli en del av boendemiljön, nästan som en familjemedlem när det fungerar som allra bäst. De boende är de lokala handlarnas stamkunder som de hälsar med namn och leende och vet vad de brukar vilja ha.

– Nästa gång du är på väg hem från spårvagnen, passa på att besöka en butik, säg hej och byt några ord. Kanske går det att få tag på mer än vad du tror hemma i Gamlestaden, avslutar Anette Fogelqvist.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php