05_1_lafayette

Bellevue industriområde har synats

Mar 2005 | Boendemiljö

Gamlestaden ska vara en trygg och trivsam stadsdel att bo, vistas och verka i. Det är i ett nötskal vad föreningen Fastighetsägare i Gamlestaden vill uppnå. Därför gås den yttre miljön i stadsdelen igenom bit för bit. Först inventeringar och besiktningar, därefter konkreta åtgärder.

– Nu har turen kommit till Bellevue industriområde. Där finns mycket att göra för att öka tryggheten och trivseln, säger Marianne Ohlander, projektledare i föreningen.

Under ett par år har projektet Snyggt, tryggt och trivsamt bedrivits, i första hand i de bebodda delarna. Detta arbete har vid flera tillfällen uppmärksammats i Trygga Gamlestaden. Nu kan vi berätta att projektet utvidgats till att även omfatta Bellevue industriområde.

Arkitekterna Nils Krus och Kajsa Sperling har på uppdrag av Fastighetsägare i Gamlestaden gjort en inventering av den yttre miljön.

Vackra byggnader

– Vi har arbetat utifrån en helhetssyn på området utan hänsyn till fastighetsgränser och olika förvaltningsområden, säger Kajsa Sperling.

Ett av områdets kvaliteter är att det finns gott om vackra byggnader och närhet till naturen, särskilt då Säveån. Men det slås också fast i utredningen att området är skräpigt och otryggt. Det ryktas också om att här förekommer viss illegal verksamhet.

Området förknippas med varierande verksamheter med service, handel, tillverkning, klubbverksamhet och diverse loppmarknader. För många Göteborgare är området ett populärt besöksmål.

Fastighetsägarna har inbjudits till diskussion och samråd vid ett par tillfällen. De har kunnat påverka slutresultatet av inventeringen och i hög grad är det de som nu har bollen.

Hoppas på förändring

Ett av de företag som hörsammat inbjudan är Ferbe GIVAB, som bland annat konstruerar och tillverkar avancerade formverktyg men även finmekaniska produkter som komponenter till mätutrustningar, växellådor etc.

– Ett jättebra initiativ, säger Sonja Jochheim, ekonomiadministratör på Ferbe GIVAB, som välkomnar föreningens engagemang i Bellevue industriområde.

– Vi har känt oss helt bortglömda här. Nedskräpningen är ett jätteproblem, särskilt efter helgerna. Nu har vi också fått chansen att träffa de andra fastighetsägarna.

Det stora arbetet framöver är att få till stånd en förändring i verkligheten. Bland annat har Göteborgs fastighetskontor en del att bita i på sin mark i området.

– Vi hoppas att Fastighetsägare i Gamlestaden och vi i Bellevue gemensamt ska kunna driva förbättringsarbetet vidare, säger Sonja Jochheim. 

Kommentarer

En kommentar till “Bellevue industriområde har synats”

  1. Mollie 9 Mar 2016, 03:49

    With eight major islands and some Hawaii extra
    state of United States of America. Despite this, industry
    tax is usually based while on the outer structure and surrounding features
    of the home.

Skriv en kommentar
single.php