11_2_grontljus

Grönt ljus för upprustning – ny lekplats, mötesplatser och odlingslotter

Aug 2011 | Boendemiljö

Nu är det klart att bostadsgårdarna på Måns Bryntessonsplatsen och Arfvidssonsgatan rustas upp.
– Arbetena inleds senare i höst när vi kan frigöra personal inom anläggning, säger Johan Blomqvist, parkintendent på Park och naturförvaltningen.

Upprustningen skulle egentligen ha startat i våras, men få och oväntat höga anbud gjorde att upphandlingen fick avbrytas.

– Därefter har vi noga synat handlingarna och skalat av allt som inte är nödvändigt för de funktioner projektet velat uppnå – en bra lekplats, en parkliknande trädgård med nya mötesplatser och odlingslotter, säger Johan Blomqvist.

Upprustningen är ett samverkansprojekt mellan Park och naturförvaltningen, Bostads AB Poseidon, Fastighetsägare i Gamlestaden, Trafikkontoret och Trygg Vacker Stad. Idéerna har utvecklats i tät dialog med de när-boende under snart två års tid.

– Att fastighetsägare är villiga att medverka ekonomiskt ökar chanserna till genomförande, eftersom Göteborgs Stad prioriterar projekt som sker i samverkan. Jag vill också rikta ett stort tack till den arbetsgrupp med boende, som så helhjärtat engagerat sig i planeringen, säger Johan Blomqvist.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php