Hundar skapar trygghet

Sep 2010 | Boendemiljö Stadsdelen

Området kring hållplatserna vid Gamlestadstorget har länge uppfattats som otryggt. Men sedan i mars och invigningen av hundlekplatsen vid viadukten har något hänt. Nu finns här nästan alltid folk och hundar på den inhägnade gräsmattan. Belysningen på platsen har också förstärkts.

Resultatet är en vinna-vinna-situation. Vi har länge saknat en plats där vi kan träna och släppa våra hundar lösa. Här stör vi ingen, samtidigt som vi fått en mängd positiva kommentarer från folk som tycker att det känns tryggare i området nu. Hundägare är ju ute tidigt på morgonen och sent på kvällen, säger Hannah Lindström, ordförande i gårdsföreningen Hundbiten, som sköter om platsen.

Alla som har hund är välkomna oavsett var man bor, bara man följer gårdsföreningens trivselregler.
– Det känns viktigt att poängtera, eftersom det är en mötesplats där vi vill att alla ska trivas och som alla ska kunna besöka med sin hund, oavsett ras, säger Hannah Lindström.

Hundbiten har idag cirka 80 medlemmar och antalet växer stadigt. I somras arrangerade man bland annat en välbesökt hundhälsodag och en hundkurs. Vill du gå med? Medlemsskapet är gratis. Skicka ett mail med ditt namn, telefonnummer, hundens namn samt hundras till: hundbiten1@gmail.comBesökarna på hundhälsodagen i Hundbiten lyssnade intresserat till Anna Bondesons råd om hur man kan förbättra sin hunds hälsa genom trivsel.

Regler i Hundbiten

  • Din hund ska vara frisk och vaccinerad.
  • Hör med den som redan är inne om det är okej att komma in. 
Om inte – vänta en kvart på 
din tur.
  • Respektera hundsläppet under den timme som det pågår – för stora hundar onsdagar kl. 19.00 och söndagar kl. 13.00. För små hundar gäller torsdagar kl. 19.00 och söndagar kl. 15.00.
  • Låt inte din hund hoppa och bita i träden eller grenarna.
  • Plocka upp efter din hund.
  • Alkohol är inte tillåtet.

Hundbiten – ett samverkansprojekt

Marken ställdes till förfogande av kommunen genom ett nyttjandeavtal och Bostads AB Poseidon bekostade inhägnaden. Fastighets-ägare i 
Gamlestaden och Hyresgästföreningen anlade belysningen och Trafikkontoret står för energin. Ansvaret för underhållet ligger på gårdsföreningen Hundbiten, som Poseidon och Hyresgästföreningen hjälpt till att organisera och finansiera.

Kommentarer

2 kommentarer till “Hundar skapar trygghet”

  1. Sofia Peterson 30 Oct 2012, 21:37

    Hej sofia här,jag uppskattar att det finns en hundgård så nära där man bor, har dock ett litet klagomål.. Staketet är sönder på ett ställe och lagad med plastpåsar, jag som orolig hundägare vill inte att min hund ska komma lös i trafiken både för minhunds skull och för övriga trafikander. MVH sofia :)

  1. Rastgårdar att släppa sin hund. | Seth Sjöbloms blogg fd. "vara hund"

Skriv en kommentar
single.php