11_2_naridrottsplats

Näridrottsplatsen allt närmare i sikte

Aug 2011 | Boendemiljö

Planeringen av en näridrottsplats i Gamlestaden går in i sitt slutskede. Nu finns en ny ritning framme efter vårens remissrunda och i höst startar arbetet med att ta fram nödvändiga handlingar inför den kommande upphandlingen.

Förskolebarn, elever, lärare, närboende, föreningar och fastighets-ägare – alla har fått säga sitt om den slitna och tråkiga grusytan norr om Ambrosiusgatan.

Det nya förslaget täcker in många olika behov som brukarna pekat på. Multisportarena med plats för olika bollspel, skatepark och parkour-utrustning, boule, utomhusgym, hinderbana och småbarnslek är något av resultatet, säger Lena Molund Tunborn, projektledare för Fastighetsägare i Gamlestaden, som deltar i projektet.

– Många ungdomar – särskilt tjejerna – har varit mycket bestämda med att det också måste bli en vacker plats. Därför satsar vi också på att skapa en fin miljö runt om alla aktiviteter.
Parallellt med projektet ingår planer på en elvamanna konstgräsplan på den befintliga grusplanen nedanför Gamlestadsvallen. Behovet av nya konstgräsplaner runt om i Göteborg utreds just nu, och vilka platser som kommer att prioriteras bestäms av politikerna i Idrott och föreningsförvaltningen i höst.

– Vi avvaktar med spänning beskedet. En fullskalig konstgräsplan skulle stimulera till ökad aktivitet, social gemenskap och trygghet på hela näridrottsplatsen, säger Lena Molund Tunborn.

Fakta näridrottsplatsen

  • Näridrottsplatsen kommer att vara en plats för lek, idrott och gemenskap.
  • Den behöver inte bokas och vänder sig till alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Samverkanspartners: SDF Östra Göteborg, Idrott och förening, Park och natur, Lokalförvaltningen, Fastighetsägare i Gamlestaden, Bostads AB Poseidon, Hyresgästföreningen, Gamlestadsskolan, Brandströmska skolan Nylöse, Götaholm BK samt serbiska Kultur- och Idrottsföreningen Kozara.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php