Parkering: Bättre ljus ger resultat

Nov 2003 | Boendemiljö Rapport Gamlestaden

Förbättrad belysning av en parkering kan göra mindre underverk. Fråga Anders Gidefjord, fastighetsägare i Bellevue.

Belysningen byttes i våras, men det är inte det enda Lavettspaden AB, Anders Gidefjords bolag, gjorde med parkeringsplatsen.

– Vi klippte ner häckarna runt omkring, platsen behöver ju inte se jäklig ut bara för att det är en parkeringsplats, säger Anders Gidefjord.

– Och så fick vi bort skrotbilarna som stod och skräpade, fortsätter han. När skrotbilar står på enskild mark kan fastighetsägaren begära flyttning av bilarna genom Trafikkontoret, och det gjorde vi.

Jaha, men har allt detta fått några resultat?

– Ja, vi hade en hel del problem med bilbrottslighet tidigare, men mig veterligt har inte ett enda brott polisanmälts i vårt område sedan vi satte dit de nya lamporna, säger Anders Gidefjord.

– Dessutom har vi hyrt ut 15 tidigare outhyrda platser, fortsätter han. Parkeringen var svår att fylla tidigare, hyresgästerna tyckte väl den var otrygg och utsatt. Nu har vi nog bara någon enstaka plats ledig.

Så det hela har varit en vinstlott för er del, då?

– Ja, detta visade sig ju vara bra åtgärder för vår del, också ekonomiskt, säger Anders Gidefjord. Vårt exempel visar väl att det faktiskt kan vara en bra affär för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att förbättra sina parkeringsmiljöer.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php