Skejta loss i Bunkebergets djup

Nov 2014 | Boendemiljö Featured

Inne i Bunkeberget finns stora rum, ursprängda av SKF på 1950-talet, när det kalla kriget var som allra kallast, och tänkta att användas som reservfabrik för att upprätthålla produktionen vid kullagerfabriken i händelse av krig.

Idag finns Bunkeberget Skatepark inne i berget, en imponerande skateanläggning på 6000 kvm som drivs av Göteborgs Skateboardförening.
Lenny Karlsson är kassör i föreningen och är en av dem som arbetar ideellt med att hålla berget öppet för skateare.

– Det är, vad vi vet, den största skatehallen i Skandinavien och förmodligen den största i Europa. Och det är den enda skatehallen i världen som är lokaliserad inne i ett berg, berättar Lenny Karlsson.

– Vi håller öppet sex dagar i veckan. Alla kan komma och skatea hos oss, men man får så klart gärna också bli medlem i föreningen. Då blir det billigare att skatea och man har också bättre försäkringsskydd, säger Lenny Karlsson.
Föreningen har 500 medlemmar och ett medlemskap kostar 2-300 kronor per år, beroende på ålder. Att skatea kostar 60 kronor per gång för icke-medlemmar, men även andra än skateare är utan kostnad välkomna att komma och titta in i hallen när det är öppet.

– I oktober månad hade vi 1000 skateare i hallen sammanlagt, berättar en stolt Lenny Karlsson.
På hemsidan www.bunkeberget.org och på Skateparkens Facebooksida finns mer information om när och hur man kan skatea i Bunkeberget.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php