galej

Ett sammanhållande Galej

Nov 2013 | Händer i Gamlestaden

För tredje året i rad inbjöd Fastighetsägare i Gamlestaden till stadsdelsfest. Precis som tidigare år var Gamlestadsgalej glatt, livlig och festligt.

Solen lyste över Holländareplatsen, där Gamlestadsborna och en hel del utsocknes trängdes med underhållning, mat och loppisbord. Att Gamlestadsgalej betyder mycket för stadsdelen är inte att ta miste på. Alla som Trygga Gamlestaden pratade med betonade vikten av att ha en egen fest, där man får möjlighet att träffas under glada former. Galejet är något att se fram emot och något att tala om efteråt.

Gun Johansson och Christina Nilsson, båda Gamlestadsbor sedan länge, tycker att Galejet skapar en sammanhållning och stärker gemenskapen.

– Det är många besökare, och man hälsar och pratar med varandra, säger de. De är överens om att stadsdelen blivit lugnare och tryggare på grund av det målmedvetna utvecklingsarbete som har bedrivits i stadsdelen.

Siamak Rezaie från Kanzei-Kai Karate har också sett en positiv utveckling i Gamlestaden.

– Där det var otryggt tidigare vill folk nu bosätta sig. Galejet är en del i den positiva utvecklingen i Gamlestaden. Sådana här dagar får man kontakt med varandra. Det skapar minnen och vi som bor här får något att prata om.

Maria Rylander, Gamlestadsbo och engagerad i Gamlestadens Jazzfestival som ska äga rum till våren, är odelat positiv.

– Här finns en mångkulturell feeling som jag hoppas alltid kommer att finnas kvar. Stadsdelen är en kokande kulturell kittel för alla. Många musiker vill bo i stadsdelen och Galejet är ett sätt att ta vara på det som finns, säger hon. Helena Holmberg är processledare för Fastighetsägare i Gamlestaden, och hon understryker att Gamlestadsgalej är något mer än ett event.

– Galejet finns till för att utveckla och stärka Gamlestaden, säger hon.

Det var därför Fastighetsägare i Gamlestadens eget inslag vid Galejet var ett par stora ”svarta tavlor” där besökare kunde beskriva vad de älskar med sin stadsdel, och vilka värden de vill utveckla i framtidens Gamlestaden.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php