Gamlestaden förändras!

May 2015 | Händer i Gamlestaden

Att bo i en stad är att bo på en plats som ständigt förändras.

Gamlestaden är en stadsdel som kommer att förändras mycket under kommande år. Husen blir fler och högre, det blir mer liv och rörelse, fler affärer och mer som händer. Gamlestaden utvecklas som knutpunkt för hela nordöstra Göteborg.

Men framför allt kommer fler människor att få möjlighet att bo i vår fina stadsdel.

En av våra allra största utmaningar i Göteborg är bristen på bostäder. Ungdomar som vill flytta hemifrån, människor som flyttar till Göteborg från andra platser, företag som behöver rekrytera nya medarbetare för att kunna växa… Vi känner nog alla till någon som har det tufft att få tag på en bostad i Göteborg.

Vi vet också att många längtar efter att få bo i ett område som Gamlestaden. Nära sta’n, med bra kommunikationer och nära alla former av service. Med alla sorters människor som grannar och vänner, med en stark lokal identitet, kultur och historia och ändå nära natur och rekreation. Och i framtiden, med en dynamisk och spännande blandning av gammalt och nytt.

Så förändring är oundvikligt.

En del av oss kommer att gilla det mesta som händer, andra är mer tveksamma inför förändringar i den egna boendemiljön.

Så är det.

Vi vet att det allra viktigaste för att känna trygghet i förändringen är att veta vad som händer, att ha kunskap om det som planeras. Därför handlar detta nummer av Hela Gamlestaden om det nya Gamlestaden som håller på att växa fram.

Foto: Anna Sigvardsson

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php