05_3_anna_lundqvist

Anna Lundqvist visar engagemang

Oct 2005 | Rapport Gamlestaden

För fem år sedan var Anna Lundqvist tveksam till om hon och familjen ville bo kvar i Gamlestaden. Å ena sidan hade familjen stark förankring här, hennes man är född i Gamlestaden. Å andra sidan var det mycket bråk i omgivningen och stadsdelen hade dåligt rykte. Frågan de ställde sig var om de fyra barnen skulle växa upp i den miljön.

Så snart Anna hörde talas om att Poseidon tagit initiativ till en kartläggning av otrygghet och andra problem tog hon kontakt med utredaren och sade sitt hjärtas mening.

När sedan föreningen Fastighetsägare i Gamlestaden bildades blev hon invald i styrelsen med ambition att försöka påverka utvecklingen den vägen. Och vem kunde vara lämpligare än en talför fyrabarnsmamma som bodde ”mitt i smeten”?

Kritiska synpunkter

Efter ett par års intensivt engagemang lämnade hon stafettpinnen vidare. Hon hade sett att det gick att påverka och att positiva saker började hända. Och några tankar på att flytta från Gamlestaden fanns inte längre. Idag är Anna Lundqvist positiv till utvecklingen i stort men har också kritiska synpunkter.

– Först märktes det väldigt mycket, men sedan mattades det av. Nu byts inte längre trasiga lampor på lekplatsen så fort och det är skräpigt på många ställen. Och det finns fastighetsägare som inte gör ett dugg åt sina problem, säger hon.

Trots att en hel del inte är bra överväger allt det positiva som hon ser det.

– Det har hänt väldigt mycket, slår hon fast. Det har blivit mycket tryggare, skolan är jättebra och det är ett annat folkliv genom alla studenter som flyttat hit. Och man ser sällan några negativa rubriker i tidningarna.
Bostadsområden och stadsdelar kan värderas på olika sätt, ett är prisutvecklingen på bostadsrätter.

– Priserna fortsätter att stiga som aldrig förr. Det märks att Gamlestaden blivit mer attraktivt, det pratas väl om stadsdelen och folk söker sig aktivt hit, det märker man på annonser, lappar i trapphusen och genom samtal, avslutar Anna Lundqvist.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php