03_1_goran_juhlin

Trygghetskontrollerade hus med "GG02"

Mar 2003 | Rapport Gamlestaden

Fastighetsägare i Gamlestaden och Gunnared har tillsammans utvecklat en trygghetskontroll av fastigheter. Trygghetskontrollen kallas för GG02 och innebär en systematisk genomgång av husen för att se att fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen har gjort vad de kan för att husen ska vara trygga och för att förebygga brott. Många detaljer för godkännande Det kan handla om belysningen […]

Fastighetsägare i Gamlestaden och Gunnared har tillsammans utvecklat en trygghetskontroll av fastigheter.

Trygghetskontrollen kallas för GG02 och innebär en systematisk genomgång av husen för att se att fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen har gjort vad de kan för att husen ska vara trygga och för att förebygga brott.

Många detaljer för godkännande

Det kan handla om belysningen i entrén, låsen på källarförråden, tvättstugans utförande och att man som boende ska kunna veta vem man ska vända sig till om det uppstår problem med boendet. Det ställs höga krav för att ett hus ska få godkänt i trygghetskontrollen, och långt ifrån alla klarar kraven.

Alla fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som är med i föreningen Fastighetsägare i Gamlestaden erbjuds ta del av trygghetskontrollerna nu under våren. Det är Göran Juhlin, föreningens trygghets- och säkerhetsutvecklare, som genomför kontrollerna.

Bot mot hemmablindhet

En av de fastighetsägare som trygghetskontrollerat sina hus är Leif Carlsson. Hans företag, Byggcentralen, äger tre hyreshus på båda sidorna om Bellevue-rondellen. Och han tycker att trygghetskontrollen var användbar.

– Det var intressanta synpunkter som kom fram, säger han. Jag tar tillvara på dem även i mina andra hus på andra håll i stan.

– Man blir ju hemmablind i sina egna hus efter ett tag, och det är bra att få tips på saker som man inte tänker på annars. Och helt klart är att om man genomför de åtgärder man får tips om genom trygghetskontrollen blir boendemiljön garanterat bättre och tryggare för hyresgästerna, säger Leif Carlsson.

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar
single.php