Kategorier
Händer i Gamlestaden

Gamlestadsgalej ger mängder med möjligheter!

I år firar Gamlestadsgalej 10 år och det vill vi fira lite extra. Vi är extra stolta över att Gamlestadsgalej i år är en av de fyra delaktörerna som utgör Göteborgs stads kulturkalas!

Många olika aktörer medverkar på olika sätt under de tre dagarna som stadsfesten pågår.  

– Under Galejet firar vi på olika platser runt om i stadsdelen, men vi lägger vikt vid att tydliggöra att vi är EN stadsdel, säger Sara Hult som är projektledare för festen. Extra kul är det att kalaset i år är en del av Göteborgs kulturkalas!

2 sep, kl 16-22: Gamlestadens fabriker

Den 2 september firar vi i Gamlestadens fabriker kl 16-22. Här blir det en mötesplats för nyfikna entreprenörer inom matkreation, musik, mode, film och digital utveckling. Här kommer du bland annat att kunna ta del av Urban food space som vill visa hur god mat kan bli mer lokal och hållbar. Du kommer också att få möjlighet att njuta av teater i olika former.

3 sep, kl 10-14: Holländarplatsen, Brahegatan och centrala Gamlestaden

Den 3 september flyttar vi över fokuset till Holländarplatsen, Brahegatan och centrala Gamlestaden. Under tiden 10-14 har du möjlighet att göra inköp på loppisen, njuta av musik från trubadurer, se mer av vad Stena fastigheter gör med SKFs gamla tegelbyggnader eller se barnen medverka i ett knattelopp.

3 sep, kl 12-19: Slakthusomådet

På eftermiddagen den 3 september, kl 12-19 blir det fokus på Slakthusomådet där det blir allt från street art, konstnärliga tolkningar, musik och levande trädgårdar. Eller vad sägs om speed ostprovning, workshop i beatboxing eller Stadskupans arbete med biologisk mångfald genom bikupor. En hel del olika konstärer visar också upp sina alster.

4 sep, kl 10-16: Kviberg

Den 4 september, kl 10-16 möts vi Kviberg med fokus på sport och aktiviteter av olika slag. Skidåkning, beachvolleyboll och fotboll finns naturligtvis. Förra årets favorit med en hoppborgspark återkommer. Men det finns även möjlighet att delta i en tipspromenad om man söker något lite lugnare. 

Mer info

https://www.gamlestadsgalej.com

Gamlestadsgalej en del av Göteborgs kulturkalas

Extra kul är att Gamlestadsgalejet i år blir en del av Göteborgs Kulturkalas, som alltså anordnas samtidigt som Galejet.