Kategorier
Händer i Gamlestaden

Från East End till Gamlestaden. Vem är Spike?

Spike Marchant är engelsmannen som bor i Bergsjön med sin familj och som är projektledare både för firandet av Gamlestaden 550 och Gamlestadsgalej i sensommar. 

– Det är ett hedersuppdrag att få vara med och göra platsen Gamlestaden mera känd och Gamlestadsborna ännu mer stolta över sin stadsdel, säger Spike.

– Gamlestaden har så djupa rötter och en så stark identitet. Jag kommer från East End i London, och har under större delen av mitt vuxenliv sett hur mitt hemområde har förvandlats från problemområde till de mest dynamiska delarna av London. Numera är East End känt för sitt gatuliv och för sin kultur. Framtidens Gamlestaden innebär stora möjligheter för människor att få någonstans att bo och leva, men också för små och stora företag, för kultur, liv och rörelse, fortsätter Spike.

– Gamlestaden handlar om medeltiden och Nya Lödöse, om industri- och arbetarstadsdelen på 1700-1900-talen, och om alla de människor och företag som formar stadsdelen idag. Det är alla dessa berättelser som vi vill ge liv under de stora firandena i sommar och i höst, avslutar Spike Marchant.

Gamlestaden 550 firas på Holländareplatsen torsdag den 17 augusti kl 17.30-20. Gamlestadsgalej firas ända sedan 2012 i Gamlestaden, och äger rum 1-3 september på en mängd platser runt om i stadsdelen. Information om allt som händer kommer att läggas ut på gamlestadsgalej.com. Allt är en del av Göteborgs Stads 400-årsjubileum.

Gamlestaden 550 och Gamlestadsgalej finansieras av Fastighetsägare i Gamlestaden, ideell förening, Göteborgs Stad Socialförvaltning Nordost, SKF, Poseidon, Platzer, Aspelin Ramm, Stena Fastigheter och Balder.