Kategorier
Händer i Gamlestaden Stadsdelen

Holländareplatsen full av folk när Gamlestaden firade 550 år

En sån fantastisk kväll när Gamlestaden fyllde 550 år, och så många människor samlades i kvällssolen för att fira och vara glada. Hela Holländareplatsen var full av folk.

Mängder av Gamlestadsbor var på plats, stolta över sin stadsdels rika historia, och också ett stort antal beslutsfattare som vi särskilt bjudit in och som fick vara med och insupa atmosfären och känna av den särskilda stämning som vibrerar i Gamlestaden.

Mixat program

Så fin och lyckad ceremoni! Uppträdde gjorde Teater Nu, Katarina Hemlin, Bellevue Jazz och Hip Hop Akademien.

Stort tack till landshövding Sten Tolgfors, kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius, biskop Susanne Rappmann, SKF Sveriges vVD Fredrik von Elek och Kim de Jong, Nederländska ambassaden, för de fina och innehållsrika talen. Karin Klingenstierna ledde det hela på sitt trygga sätt. På Holländareplatsen också utställningar, konst, mat, fotboll och historia.

Ett evenemang som det här går inte att genomföra utan en kompetent projektledning. Spike Marchant, med visioner, känsla, ständigt kontaktskapande, sinne för detaljer, oförtröttlig och en ren fröjd att få arbeta med. Martin Andersson allt praktiskt. Victoria Lines kommunikation. Stort tack!

Aktörer som satsar på Gamlestaden

Ett sådant firande förutsätter också att det finns någon som ställer till kalaset. Utan samarbetsplattformen BID Gamlestaden, ingen fest. Gamlestaden 550 och Gamlestadsgalej nästnästa helg samfinansieras av Fastighetsägare i Gamlestaden, Göteborgs StadSKF Group, Platzer Fastigheter AB, Bostads AB Poseidon, Aspelin Ramm, Stena Fastigheter, Fastighets AB Balder och Sigillet Fastigheter.